Alku:

Vuodesta 2005 asti lintu on esiintynyt töissäni eri muodoissa. Inspiroiduin linnuista ollessani Etelä-Afrikassa opiskelemassa ja ne ilmestyivät suunnittelemaani painokankaaseen. Sen jälkeen ne tulivat töihini jäädäkseen. Linnut lentelivät töissäni eri muodoissa ja viime keväänä piirsin jälleen yhden onnittelukortin, jossa lintu seikkaili: siinä lintu ojensi kalalle madon. Tämä kortti johti pieneen sarjaan erilaisia 'lintu ja kala' -aiheisia kortteja. Yhtäkkiä huomasin, että hahmot alkoivat elää omaa elämäänsä. Eräänä sateisena viikonloppuna mökillä ne sitten löysivät keinon ilmaista itseään sarjakuvana. Sinä viikonloppuna syntyi Rajapinnassa. Sarjakuvani sai siis alkunsa yhdestä ainoasta kuvasta.

Tekijä:

Olen tekstiilialan taiteiden maisteri, joka pitää kynän tiukasti kädessään ja haluaa luoda. Olen aina kertonut kuvilla tarinoita; välillä maalaten, välillä kirjoen ja välillä piirtäen. Nuorempana piirsin paljon sarjakuvia. Mieleenpainuvimmat ovat ala-asteella ystäväni kanssa tekemä sarjakuva, jossa seikkailivat tyttö ja kilpikonna sekä lukion historian vihkon sivuilla seikkaillut Yrjö. Näiden kahden väliin mahtuu monenlaista. Viime aikoina olen keskittynyt kirjonnan opettamiseen seikkailukasvatuksellisin menetelmin  ja oman luovuuteni olen ohjastanut kuvittamiseen sekä sarjakuvien tekemiseen.

Inspiroidun liikkuessani luonnossa: koen, kuulen, näen... kuvitan.  Piirroksia syntyy askelista metsissä, vuorilla ja muilla mailla. Ideat kokoan kuvituksiksi ja sarjakuviksi kaakao- tai kahvikupin äärellä.

Rajapinnassa:

Rajapinnassa on sanaton sarjakuva, joka herättää ajatuksia ja kysymyksiä kuvin. Sen keskeisenä ajatuksena on viestiä tarinaa ja ajatuksia yksikertaisilla pelkistetyillä sarjakuvilla. Sarjakuvan päähahmot tarkastelevat maailmaa eri näkökulmista ja kohtaavat veden rajapinnalla.  Sarjakuvan pääosissa ovat Lintu ja Kala:

       

Lisäksi sarjakuvassa esiintyy satunnaisia sivuhahmoja kuten Pöllö, Pinkviini, Epävireinen hönötiainen sekä useita pikkulintuja ja merihevonen.

Rajapinnassa- sarjakuva tarkastelee ja havainnoi maailmaa omasta näkökulmastaan. Rajapinnan väki toivoo, että se herättää sinussa tunteita ja ajatuksia ja saa hymyn huulillesi.